EN

Хотелски комплекс "Синджирите" е разположен в Еленския Балкан, само на 3 км от центъра на град Елена, в бившата махала Синджирци. Изцяло новоизградената през 2015 година хотелска база включва 4 двуетажни къщи, голямо закрито дворно барбекю за 20 човека с място за приготвяне на чеверме, снекбар, детска площадка и просторен двор с площ 3,5 дка. Самият хотелски комплекс е непосредствено до гора, а от къщите се открива невероятен панорамен изглед към връх "Чумерна", околните горски масиви и част от град Еленa.

Природата в Еленския балкан

Магията на Еленския Балкан

Със своето уникално местоположение комплекс "Синджирите" съчетава удобството от близостта до града и удоволствието и насладата от това да сме сред природата. За любителите на горските разходки нашият комплекс е разположен точно до гората.


Лятото е прохладно и свежо, а зимата мека, с умерен снеговалеж. Чистият въздух благоприятства лечението на астма и белодробни болести. Това се дължи предимно на младите иглолистни насаждения и гъстите широколистни гори. Дървесни видове са: дъб, габър, явор, липа, бук и др. Фауната на региона включва: от едрия дивеч - сърна, благороден елен и дива свиня. Представители на дребния дивеч са зайци, яребици, пъдпъдъци и др. Във високите планински части се срещат ястреби и соколи.

Луксозни хотелски стаи

Луксозно обзавеждане

Всяка от нашите къщи е луксозно обзаведена в индивидуален стил, така че да покрие високите изисквания на гостите ни. За Вашият комфорт спалните са оборудвани с ортопедични матраци, кухните и мебелите са изработени по проект, баните са с душ кабини. В трапезарията е разположена голяма камина комбинирана с централно отопление, мека мебел и инверторен климатик. В проекта на къщите е залегнала идеята за много простор и светлина, като всяка спалня е с широки прозорци и изглед към Еленския Балкан, а от терасата на втория етаж се открива невероятна панорама към околността и част от град Елена.

Външно барбекю

Вкусна храна

Ние ценим много качеството на храната.

На гостите ни предлагаме традиционни готвени ястия и супи, които ще задоволят и най-изискания вкус. Някои от нашите специалитети са пълнен заек с ориз на фурна, крехко свинско в глинен съд, боб по Еленски и др. Трябва само да изберете от нашето меню и заявите желанието си. Ние с радост ще го приготвим и сервираме в наетата от Вас къща.

А за тези гости, които желаят сами да приготвят храната си нашите къщи са обзаведени с всички кухненски удобства и всяка има индивидуално барбекю на въглища. В двора е разположено и голямо закрито външно барбекю със сателитна телевизия, електрическа скара и голяма метална скара за печене на огнището. Оборудвано е с инфрачервено отопление и ветробранни завеси за по-студените месеци.

Снекбар

Снекбар

Комплексът разполага със снекбар и голяма външна панорамна веранда с ратанови сепарета, където да се отпуснете и насладите на тишината и природата с чаша ароматно кафе. Сервират се алкохолни и безалкохолни напитки, бира, сладолед и сандвичи. Тук може да пробвате и нашия ароматен чай от билки, брани в Еленския Балкан.

Влакче за деца и футболни вратички

За децата

Децата са нашите най-важни гости! За тях сме приготвили пъзели, карти и интересни настолни игри. В комплекса се предлагат множество възможности за отдих и игри на открито В просторния двор имаме изградена детска площадка с влакче-катерушка и пясъчник, люлки за малки и за по-големи деца, футболни вратички и хамаци. А в летните горещини за малките посетители предлагаме и голям сглобяем басейн с размери 5 x 1м.