EN

Хотелски комплекс "Синджирите" е разположен в Еленския Балкан, само на 3 км от централната част на град Елена, в бившата махала Синджирци. Базата включва 4 двуетажни къщи, голямо закрито дворно барбекю за 20 човека с място за приготвяне на чеверме, снекбар, детска площадка, просторен двор с градина на площ 4 дка. и голям открит сезонен басейн.

Природата в Еленския балкан

Магията на Еленския Балкан

Със своето уникално местоположение комплекс "Синджирите" съчетава удобството от близостта до града и удоволствието от това да сме обгърнати от природата и тишината. Любителите на горски разходки могат да обходят някой от горските маршрути в района и да изпитат истинска наслада от планинската почивка.


Лятото тук е прохладно и свежо, а зимата мека, с умерен снеговалеж. Чистият въздух благоприятства лечението на астма и белодробни болести. Това се дължи предимно на младите иглолистни насаждения и гъстите широколистни гори. Дървесни видове са: дъб, габър, явор, липа, бук и др. Фауната на региона включва: от едрия дивеч - сърна, благороден елен и дива свиня. Представители на дребния дивеч са зайци, яребици, пъдпъдъци, катерици и др. Във високите планински части се срещат ястреби и соколи. В района на комплекса могат да се наблюдават, катерички, кълвачи, сойки и други характерни за района дребни животни, а често рано сутрин в близост до огражденията на двора могат да се видят и сърни.

Луксозни хотелски стаи

Луксозно обзавеждане

Всяка от нашите къщи е луксозно обзаведена в индивидуален стил, така че да покрие високите изисквания на гостите ни. За Вашият комфорт спалните са оборудвани с ортопедични матраци, кухните и мебелите са изработени по проект, баните са с душ кабини. В трапезарията е разположена голяма камина комбинирана с централно отопление, мека мебел и инверторен климатик. В проекта на къщите е залегнала идеята за много простор и светлина, като всяка спалня е с широки прозорци и изглед към гората и Еленския Балкан, а от терасата на втория етаж се открива невероятна панорама към околността и част от град Елена.

Външно барбекю

Вкусна храна

Ние ценим много качеството на храната.

На гостите ни предлагаме традиционни готвени ястия и супи, които ще задоволят и най-изискания вкус. Някои от нашите специалитети са пълнен заек с ориз на фурна, крехко свинско в глинен съд, боб по Еленски и др. Трябва само да изберете от нашето меню и заявите желанието си. Ние с радост ще го приготвим и сервираме в наетата от Вас къща.

А за тези гости, които желаят сами да приготвят храната си нашите къщи са обзаведени с всички кухненски удобства и всяка има индивидуално барбекю на въглища. В двора е разположено и голямо закрито външно барбекю със сателитна телевизия, електрическа скара и голяма метална скара за печене на огнището. Оборудвано е с инфрачервено отопление и ветробранни завеси за по-студените месеци.

Снекбар
Снекбар

Снекбар

Комплексът разполага със снекбар и голяма външна панорамна веранда с ратанови сепарета, където да се отпуснете и наслаждавате на тишината и природата с чаша кафе. Сервират се алкохолни и безалкохолни напитки, бира, сладолед и сандвичи. Непременно трябва да опитате и нашия ароматен чай от горски билки, подсладен с натурален пчелен мед от Еленския Балкан.

Влакче за деца и футболни вратички

Просторна градина и басейн

Едно от големите предимства на комплекса е поддържаната градина и просторния двор, простиращи се на площ от над 4 дка. Тук може да се разхождате и активно да почивате в обособените кътове за отдих или на някой от хамаците. Далеч от градския шум и динамичното ежедневие, при нас ще усетите позитивната енергия и спокойствието, което Балкана ни предлага. Това е мястото, където децата играят и тичат на воля. За тях в двора има изградени още детска площадка с влакче - катерушка, пясъчник, люлки за малки и за по-големи деца, футболни вратички и голям обезопасен батут за скачане. През топлите летни месеци на разположение на гостите е и открит басейн с размери 10.00 x 5.00 x 1.50 м., оборудван с шезлонги, чадъри и сепарета.