EN

Гостите на комплекс “Синджирите“ могат да избират сами да приготвят храната си или да поръчат от нашето меню с подбрани ястия. Разполагаме с кухня, ориентирана към предлагане на домашно приготвена храна и обслужваме само гостите на комплекса. Закуските и ястията се сервират в наетата къща.

Меню


Домашно приготвена закуска

Предлагаме традиционна българска закуска, като при по - дълъг престой на гостите се стараем тя да е различна всеки ден. Закуската е винаги прясно приготвена – вкусни пухкави мекици, баница с масло, пържени филийки с домашни яйца, сандвичи с яйце, сирене и кашкавал, тутманик и др. Сервира се с ароматен билков чай или айран. В предлаганите закуски се ползват само млечните продукти на Мандра Елена (сирене, кашкавал, кисело мляко, масло).

Закуската се сервира между 08:30 и 10:00 часа, като за удобство на гостите точния час се уточнява предварително.

image-not-found
image-not-found

Готвени ястия и супи

За нас качеството на храната, която предлагаме е от огромно значение. Всичко, което приготвяме е прясно и се поднася топло „от фурната на масата“.

Тъй като повечето от ястията изискват предварителна обработка и приготвянето им отнема време, е нужно да заявите Вашата поръчката и желанията си за храна предварително.

В нашето меню сме заложили предимно на национални ястия. Свинския джолан готвим в голям глинен съд със зеленчуци, капака се запечатва с тесто и се пече на бавен огън в продължение на 5 - 6 часа. Зайците, които предлагаме са отглеждани в екологично чистият район на Еленския балкан. Приготвяме заекът пълнен с ориз и печен на фурна за около 3 - 4 часа.

image-not-found

image-not-found

image-not-found

Миш - маша е по оригинална рецепта, запечен на фурна в глинен съд. Тук отново млечните продукти към ястието са от мандра Елена, а яйцата по възможност са от домашни кокошки. Бобът по Еленски приготвяме по автентична за града рецепта с Еленски бут.

А в допълнение на всичко това, непременно трябва да опитате и нашата селска питка с масло, която месим на място и поднасяме с Балканска шарена сол.

image-not-found

Десерти

Предлагаме класически десерти, приготвени на място – Бисквитена торта с домашен яйчен крем по рецепта на комплекс „Синджирите“, Тирамису по оригинална италианска рецепта, Крем карамел с домашни яйца. Комплекса разполага и с витрина за сладолед.


Предварителна поръчка на храна

Знаем колко е забързано и динамично ежедневието на повечето наши гости. За тези от Вас, които пристигат късно следобед или вечер и желаят ние да приготвим вечеря, предлагаме опция за предварителна поръчка на храна. Това може да направите по телефона, на нашия имейл contact@sinjirite.bg или тук. Ние ще се погрижим вечерята да Ви очаква в желания час!